Wednesday, April 03, 2013

قیمه ریزه نخودچی

غذاهای سنتی در فرهنگ ما ایرانی ها جایگاه ویژه ای داره و اگه از انواع پلو و خورشتی که علاوه بر سنتی بودنشون در بین همه شهرها شناخته شده است صرف نظر کنیم، بعضی از این غذاها خاص یک شهر و یک فرهنگ است و ممکن است برای شهر ها و فرهنگ های دیگه غذای جدیدی به حساب بیاد.
و از اونجا که یکی از بخش هایی که همیشه جای خالیش رو در وبلاگم حس می کردم غذاهای سنتی شهر خودم اصفهان بود، تصمیم گرفتم حالا که ایرانم از تجربه بزرگترها کمک بگیرم و غذاهای سنتی مون رو توی وبلاگ قرار بدم تا اگه مورد پسندتون واقع شد بتونین بعنوان یه رفرنس ازش استفاده کنین.
قیمه ریزه نخودچی در گویش اصفهانی به قیمه زه نخودچی و گاهاً قرمزه نخودچی معروف است. یکی از غذاهایی است که از ترکیب گوشت و آرد نخودچی درست می شه، اما بر خلاف کوفته نخودچی که برای تهیه اون از مقدار قابل توجهی گوشت استفاده می شه، نسبت آرد نخودچی و گوشت در قیمه ریزه نسبتاً برابر است و به همین خاطر در مقایسه با کوفته بافت نرمتری داره.
این غذا مثل خیلی از غذاهای سنتی دیگه این روزها بین خود اصفهانی ها هم کمتر درست می شه و شاید به یکی دو بار در سال محدود بشه که توی خونه ما همین سالی یکی دو بار هم تهیه نمی شه و معمولاً وقتی هوس این غذا رو می کنیم، از خاله عزیزم که این غذا رو خیلی خوشمزه درست می کنن، می خوایم برامون درست کنن. به همین خاطر این بار هم تصمیم گرفتم از ایشون بخوام تا زحمت درست کردن و آموزش اون رو توی وبلاگ متقبل بشن.
به هر حال ما که از خوردن این غذا خیلی لذت بردیم. هم به خاطر دست پخت خوب خاله و هم بخاطر سفره های بی ریا و پرمحبتشون که همیشه به دل ما نِشَسته و می شینه و باعث می شه طعم و مزه غذاهاشون دو چندان بشه. پس امیدوارم اگه شما هم اون رو درست کردین از خوردن این غذای سنتی، در کنار خانواده لذت ببرین.